top of page

Plotter Transfers onze service oplossing!

Voor personaliseren of toevoegen enkele items

  • Eenvoudig aan te brengen op katoen, polyester, lycra en nylon

  • Hoogwaardige, soepele, gladde textieltransfer op een folie drager

  • Hoge dekkracht op alle kleuren textiel

  • Gesneden per kleur per cm²

  • Diverse kwaliteiten mogelijk. Ook in reflectie!

  • Maximale wastemperatuur afhankelijk van gekozen kwaliteit

  • Levertijd +/- 1 tot 2 werkdagen

  • Leverbaar vanaf  1 stuk, enkel voor de groothandel

Personalisering van uw product!

Soms is een kleinere oplage wenselijk, denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van uw teamkleding door toevoegen van namen of initialen. Voor B2B en groothandel bieden wij daarom onze Plotter Transfers als service oplossing.

Hiervoor hebben we diverse materialen en kleuren op voorraad beschikbaar.

We gebruiken hiervoor o.a VideoFlex. VideoFlex is een soepele gladde transfer, wasbaar tot 40 graden.

Dit materiaal is iets dikker en glimt iets meer als onze andere producten.

Indien u naast uw bestelling enkele items wil personaliseren is het vaak mooier als de gekozen personalisatie aansluit bij deze bedrukking. Daarom kunnen wij ook deze Plotter Transfer aanbieden in EcoTrans met anti-bleed backer of Silicone om uw print in te realiseren.

Let op: Zwart en wit is altijd voorradig, kleur is in overleg.

Reflectie

Reflectie

Moet uw print ook in het donker opvallen? Onze Plotter Transfers zijn ook te leveren in zilverreflectie.

Deze reflectie voldoet aan de EN 471 norm en heeft een reflectie helderheid van 500 cd.lux en is uitermate geschikt voor outdoor werk-, en veiligheidskleding.

Gekleurde Reflectie voor sportkleding of 'fashion items' kunnen wij ook leveren! Dit zijn onze zeefdruk EcoTrans transfers voorzien van een reflecterende coating. Deze hebben een reflectie helderheid van 100 cd.lux en zijn leverbaar in alle denkbare kleuren en wasbaar tot 60 graden.

Plotten vs zeefdruk

Plotten vs zeefdruk

Plotten is een geheel andere techniek dan zeefdrukken.

 

Plotten is een snijtechniek, waarbij men d.m.v. een printer met een bestuurbaar mesje de print uit een 1-kleurig folie snijdt. Vervolgens worden de delen die niet nodig zijn van de drager verwijdert. Deze techniek wordt per ontwerp met de hand ingesteld en nabewerkt Hierdoor zijn helaas niet alle logo's geschikt voor deze transfer en is deze optie enkel na beoordeling en in overleg met onze studio beschikbaar voor B2B en groothandel.

Zeefdrukken is een ambachtelijke druktechniek waarbij men d.m.v. een raamwerk bespannen met fijn gaas kleur overbrengt. Voor elke kleur wordt een apart raam gemaakt. Op het gaas wordt een lichtgevoelige laag aangebracht en een transparante film met de print van de desbetreffende kleur. Nadat het gaas is belicht, kunnen de delen die geprint moeten worden uitgespoten worden. Hierna is het raamwerk, ofwel de zeef, klaar voor gebruik.De zeef wordt vervolgens in de machine geplaatst en door de uitgespoten delen kan met een rakel de inkt op de ondergrond worden gedrukt. Dit is mogelijk direct op de textiel OF op een aparte drager die men vervolgens transfereert op de textiel.

Dat laatste noemt men transfer zeefdruk en dat is de gekozen methode bij IBS. Het separaat fabriceren van de print op een drager i.p.v. direct op de textiel, heeft vele voordelen voor u als klant!

bottom of page